Şehirleri Yine Vatandaş Büyütüyor

Şehirleri Yine Vatandaş Büyütüyor


Yeni arsalar imara açılırsa rant olurmuş

Ne yazık ki ülkemizde bir yerin imara açılması için ilk önce gecekondularla istila edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar şehirlerimiz bu yöntemle büyüdü.

Belediyelerimiz yeni yerler imara açılırsa rant olur, sadece bir kısım insanı mutlu eder, çoğunluğun tepkisini çekeriz diye düşünüyorlar. Yeni imar planları yapmaktan çekiniyorlar. Hal böyle olunca ortam kanunlardan korkmayan vatandaşların kaçak yapı yapmasının önü açılıyor. Kanunlara uyanlar asgari ücretler çalışırken sessiz sedasız servet transferi başlıyor.

Korona virüs ve deprem, ülkemizdeki vatandaşların çoğundaki apartman ve rezidanslarda yaşama isteğiniz bitirdi. Şimdi bahçeli ve az katlı mümkünse müstakil evlerde yaşama isteği daha baskın. Merkezde arsalar müstakil ev yapmak için çok pahalı olduğu için ilk önce dışarıdaki imarlı arsalar tükendi. İkinci aşamada kanunlardan korkmayan vatandaşlar devreye girdi. Hızla kaçak yapı yapmaya başladılar. 10 yıla kadar buralar 2 katlı olarak imar açılacak. Herkesin olmaz dediği müstakil ev alanlarımız oluşacak. 

Keşke önce imar planları yapılsaydı ve bu haksız servet transferinin önü kapatılsaydı. Bu yazımın ana amacı Devletimizi imar planı yapmaya ve yeni arsalar üretmeye çağırmak, kanunlara uyanların da karlı çıkabilecekleri uymayanların cezalandırılabileceği bir ortam sağlanmasında faydam olmasıdır.



24.6.2023  [ Yapı Haberleri ]